baner

ALU ProfilJedna od glavnih razlika i prednost Alu stolarije u odnosu na drvo i PVC je legura aluminijuma koja se pokazala kao izuzetan materijal u smislu otpornosti i izdržljivosti. Veliki izbor profila i rešenja omogućava Vam da realizujete sve Vaše ideje.
Postoje dve vrste aluminijumskih profila. Profil sa termoprekidom čija je dimenzija preseka 62 mm i profil bez termo prekida dimenzije preseka 60 mm. Pošto je osobina svih metala izražena provodljivost toplote, profili bez termo prekida se koriste za garaže, podrumske prostorije i unutrašnje pregrade. Za stanove, kuće i poslovne prostore koristimo profile sa termo prekidom. Takvi profili se sastoje od dve odvojene aluminijumske komore izmedju kojih se nalazi plastika koja ne dozvoljava mešanje vazduha izmedju spoljnjeg i unutrašnjeg profila.
Obrada (zaštita) aluminijumskih profila se radi uglavnom na dva načina. Putem plastifikacije je omogućena apsolutna sloboda boja, dok je eloksiranje hemijski postupak specifičan za aluminijum koji na ovaj način dobija trajnu zaštitu od korozije.

Aluminijumska stolarija se izrađuje od alumilovih profila iz serije aluterm 11000.
Serija m 11000 aluterm sa termo prekidom podržava sve okretno nagibne popoziocije, dizajniran da pogoduje širokom spektru primena.
Osnovne karakteristike:
o Krilo širine 70MM na 78mm širokom štoku.
o Dvostruko zastakljivanje sa težinom od 100kg do krilu.
o Vrhunska zvučna izolacija do 52dB
o Primena vlakastog poliamida (24mm) za povećo anu toplotnu izolaciju (Uf=2.5w/m2k)
o Debljina zida profila od 1.6-2.0mm